Aan de Zilverkust geniet je van authenticiteit, natuur, cultuur, zon, strand & lekker eten! De combinatie van een ongerepte natuur met de faciliteiten van regionale steden en kuststadjes maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk! 

Een prachtig gebied.

De Zilverkust, ook wel Costa de Prata of Silver Coast genoemd, is een uniek stukje Portugal, dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme en is ook een geliefde vakantiebestemming bij de Portugezen. Een ongerept stukje Portugal dat barst van verscheidenheid met zon, strand, natuur en cultuur. Dé plek bij uitstek voor een heerlijke vakantie of goede investering in Portugal!

Het gebied kenmerkt zich door zijn verscheidenheid: prachtige rotskusten afgewisseld door gouden stranden, mooie natuur, pittoreske cultuur-historische dorpjes en de vele badplaatsen met kristalhelder water. 

De ideale regio voor iedereen.

Golf, zon, zee, strand, natuur en cultuur: aan de Zilverkust vind je de ideale mix! Zin in een mooie wandel- of fietstocht, duiken, surfen, roeien, golfen, kuieren op de promenade, een culturele uitstap of gewoon een heerlijk terrasje doen? Het kan allemaal!

Het klimaat.

Ook de zon ontbreekt niet aan de Costa de Prata! Het klimaat aan de Costa de Prata is een gezond, mild klimaat met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogte punt van de zomer aan de Costa Prata zijn de temperaturen rond de 30 graden maximaal, en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden.

Bovendien ligt de Zilverkust op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Lissabon en is daardoor vanuit elke grote luchthaven in Europa gemakkelijk en snel te bereiken. Er zijn dagelijks meer dan 5 vluchten vanuit Zaventem.

Zon, zee, strand, natuur & cultuur: de ideale mix!

Kortom, aan de Zilverkust kan je nog genieten van authenticiteit, natuur, rust, zon & strand en lekker eten! De combinatie van een ongerepte natuur met de faciliteiten van regionale steden, kuststadjes en de nabijheid van de hoofdstad Lissabon maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk voor investeerders en toeristen. Hierdoor is een woning in dit gebied niet alleen een prachtige tweede woning maar ook een zeer solide investering!

De mooiste steden en dorpen.

Obidos, een geweldig ommuurd stadje vol geheimen en magie, werd door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De stad Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bronnen. Nazaré met zijn milde klimaat en schoonheid bezit één van de oudste visserijtraditiets van Portugal. Het beroemde bedevaartsoord Fatima, Torres Vedras, Alcobaça enz. zijn allen een bezoekje waard.

Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, de meest westelijke stad van Europa. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar de prachtige Berlenga-eilanden. De golven in deze rego trekken surfers en bodyboarders aan. De baai van San Martinho do Porto en Salir do Porto is erg geliefd bij gezinnen door het veilige en warme zwemwater die de baai biedt.

Een andere zeer geliefde badplaats is Foz do Arelho. Hier komen mensen vooral voor de prachtige lagune van Obidos die samenvloeit in de wilde Atlantische Oceaan. 

Dé (mooiste) groeiregio van Europa.

De Zilverkust heeft de laatste jaren veel subsidies gekregen van de Portugese overheid en van Europa, waardoor een groot aantal badplaatsen zeer aantrekkelijk gemaakt werden voor toeristen. Een fantastisch mooi project dat nog gepland staat, is de ombouw van de haven in Nazaré tot een jachthaven met een luxe resort.

De Zilverkust is op dit moment één van de belangrijkste gebieden voor 2e verblijven en investeringsvastgoed. Het is een regio die zich steeds verder ontwikkelt. Nu is hét moment om te investeren in de Costa de Prata, waar de waarde van onroerend goed jaarlijks stijgt. Volgens "A Place in the Sun" heeft deze regio een groeipotentieel van 360 % in de komende 10 jaar. Ook volgens het Engelse Channel 4 is de Silver Coast (Costa de Prata) nu Booming Business. Bovendien wordt dit gebied nog gekenmerkt door relatief lage vastgoed prijzen.