De Zilverkust.

De Costa de Prata is een regio aan de westkust van Portugal, gelegen tussen Lissabon en Porto. Hier geniet je van authenticiteit, natuur, cultuur, zon, strand & lekker eten! De combinatie van een ongerepte natuur met de faciliteiten van regionale steden en kuststadjes maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk!  Zin in een mooie wandel- of fietstocht, duiken, surfen, roeien, golfen, kuieren op de promenade, een culturele uitstap of gewoon een heerlijk terrasje doen? Het kan allemaal!  

Een solide investering.

Een ongerept stukje Portugal dat barst van verscheidenheid met zon, strand, natuur en cultuur. Dé plek bij uitstek voor een heerlijke vakantie of goede investering! Zo heeft de Zilverkust heeft de laatste jaren veel subsidies gekregen van de Portugese overheid en van Europa, waardoor een groot aantal badplaatsen zeer aantrekkelijk gemaakt werden voor toeristen. Een fantastisch mooi project dat nog gepland staat, is de ombouw van de haven in Nazaré tot een jachthaven met een luxe resort.

De mooiste steden en dorpen.

Obidos, een geweldig ommuurd stadje vol geheimen en magie, werd door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De stad Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bronnen. Nazaré bezit één van de oudste visserijtraditiets van Portugal. Het beroemde bedevaartsoord Fatima, Torres Vedras, Alcobaça enz. zijn allen een bezoekje waard.

Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, de meest westelijke stad van Europa. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar de prachtige Berlenga-eilanden. De golven in deze regio trekken surfers en bodyboarders aan. De baai van San Martinho do Porto en Salir do Porto is erg geliefd bij gezinnen door het veilige en warme zwemwater die de baai biedt. Een andere zeer geliefde badplaats is Foz do Arelho. Hier komen mensen vooral voor de prachtige lagune van Obidos die samenvloeit in de wilde Atlantische Oceaan. 

De Zilverkust is op dit moment één van de belangrijkste gebieden voor 2e verblijven en investeringsvastgoed. Het is een regio die zich steeds verder ontwikkelt. Nu is hét moment om te investeren in de Costa de Prata, waar de waarde van onroerend goed jaarlijks stijgt. Volgens "A Place in the Sun" heeft deze regio een groeipotentieel van 360 % in de komende 10 jaar. Ook volgens het Engelse Channel 4 is de Silver Coast (Costa de Prata) nu booming Business. Bovendien wordt dit gebied nog gekenmerkt door relatief lage vastgoed prijzen